Smukke, historiske Hillerød

Med kun et par kilometer til centrum af Hillerød fra KEJSERHAVEN, kan man hurtigt få det til at smage af storby – med kultur, gastronomi og shopping i mange varianter.

Shopping og fristende råvarer

Slotsarkaderne er Hillerøds største storcenter med mere end 60 butikker fyldt med tøj, skønhedsprodukter, interiør, isenkram og meget mere, og med over 200 butikker i byens hyggelige gågader finder man alt hvad alle i familien kunne ønske sig.

De mange specialforretninger og dagligvarebutikker i byen frister med hverdagens fornødenheder og avancerede råvarer til alle slags måltider hjemme i KEJSERHAVEN.

Et lækkert måltid i byen

Når tiden og trangen kalder på spisning i byen, er det ikke svært at finde det perfekte spot blandt Hillerøds mange hyggelige caféer og restauranter. Her er både de hippe og cool, de intime og rolige, de udendørs på byens charmerende brosten og torve, og de hurtige til at nyde på farten eller på en bænk med vennernene.

 

Kulturelle takter og kunstneriske toner

Byen bugner af spændende gallerier og små værksteder med kunsthåndværk, af aktive teaterscener, og af kreative foreninger og mødesteder. Filmelskere kan bl.a. opleve premierefilm i mørket på det store lærred i Slotsbio, og litteraturen har god plads på byens populære bibliotek, som også afholder skiftende litterære arrangementer og kunstudstillinger.

Byens grønner omgivelser

Hillerød byder på et overflødighedshorn af skønne naturoplevelser, særligt på grund af beliggenheden ved Danmarks næststørste skovområde, Gribskov, og de mange små moser, søer og parker tæt ved byens centrum. Her er masser af gode spadserestier og løbe- og cykelruter, så både sjælen og pulsen kommer på arbejde. Desuden kan man få minutter uden for byen opleve vilde eng- og naturområder med spændende planter og dyr – og få unikke oplevelser for hele familien.

Et eventyr om barok og renæssance

Nordens største renæssanceanlæg ligger lige midt i Hillerød, som et smukt vartegn for byen. Frederiksborg Slot blev bygget af Christian 4. i 1600-tallets første årtier. Det overdådige pragtslot er rigt på detaljer og imponerende kunsthåndværk, såvel ude som inde. Slottet rummer Det Nationalhistoriske Museum og udgør et enestående udflugtsmål med mulighed for store kulturelle oplevelser, havevandringer og sejlture. Slottets eventyrlige have består af Barokhaven og Landskabshaven, to forskellige haveanlæg, som begge er en stor oplevelse at besøge – året rundt.